Polityka prywatności

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). 

Szanujemy prawo i Twoją prywatność, dlatego chcemy Cię poinformować, że zaktualizowaliśmy naszą Politykę prywatności. 

Aby przekazać przejrzyste informacje dotyczące tego, w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe, podzieliliśmy Politykę prywatności na kilka części. W zależności od tego, czy jesteś subskrybentem newslettera GOLDENWATCH.PL, robisz po prostu zakupy na GOLDENWATCH.PL lub kontaktujesz się z nami w innym celu, dotyczą Cię inne części Polityki prywatności. W poszczególnych rozdziałach szczegółowo opisujemy, które z Twoich danych osobowych posiadamy i w jaki sposób je wykorzystujemy. 

ADMINISTRATOR DANYCH – KTO NIM JEST?

Administratorem danych jest GoldenWatch.pl – Szymon Szulc

PROFILOWANIE

Udostępnione przez Ciebie dane, jeśli wyraziłeś na to zgodę, przetwarzamy również w celach marketingowych. Cele te obejmują w szczególności przedstawianie Tobie ofert i promocji, które wierzymy, że mogą Cię zainteresować, jak również innych informacji promujących markę GOLDENWATCH.PL i nasze produkty. Zależy nam, aby treści, które będziemy Ci prezentować na naszej stronie lub w newsletterze były dopasowane do Twoich zainteresowań.

KTO MA DOSTĘP DO TWOICH DANYCH?

Twoje dane osobowe będą udostępniane tylko naszym zaufanym partnerom, będącym podwykonawcami naszych usług, czyli firmom, przetwarzającym Twoje dane na nasze zlecenie. Mogą to być, np. firmy analizujące ruchy użytkowników na naszej stronie internetowej lub świadczące usługi dostosowujące treści strony do Twoich zainteresowań. Twoje dane będą także udostępniane naszym partnerom uczestniczącym bezpośrednio w procesie obsługi sprzedaży, w tym naszym pracownikom i współpracownikom, czy też kurierom.

Twoje dane osobowe mogą być także udostępniane organom tj. sądy czy policja - czyli instytucjom upoważnionym do tego z mocy prawa.

Nigdy nie przekazujemy Twoich danych, nie sprzedajemy ich ani nie wymieniamy się nimi w celach marketingowych z podmiotami spoza GOLDENWATCH.PL. Dane przekazywane podmiotom zewnętrznym są używane tylko do świadczenia Ci naszych usług.

PODSTAWY PRAWNE PRZETWARZANIA TWOICH DANYCH

W każdym przypadku przetwarzanie Twoich danych musi być oparte na podstawie prawnej, na bazie obowiązujących przepisów. Jedną z nich może być konieczność przetwarzania danych do wykonania lub zawarcia umowy, której jesteś stroną. Taką umową może być umowa zawarta zgodnie z regulaminem naszego sklepu internetowego GOLDENWATCH.PL W przypadku marketingu, w tym profilowania podstawą prawną jest Twoja dobrowolna zgoda.

W przypadku pozostałych celów, takich jak analityka ruchu lub zapobieganie nadużyciom, podstawą prawną jest uzasadniony interes administratora danych.

JAKIE MASZ PRAWA?

TWOJE PRAWA W STOSUNKU DO DANYCH

Pamiętaj, że w każdej chwili masz prawo do wycofania udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych przez GOLDENWATCH.PL. Możesz również zażądać dostępu do swoich danych – w dowolnym momencie możesz je usunąć, sprostować, ograniczyć ich przetwarzanie lub przenieść. Wystarczy, że wyślesz wiadomość e-mail ze swoim żądaniem na adres: sklep@GoldenWatch.pl. Masz także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa UODO.

INSPEKTOR OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

Aby zagwarantować, że Twoje dane zawsze będą przetwarzane, w sposób transparentny i zgodny z prawem, wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Aby skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych, napisz na adres: sklep@GoldenWatch.pl.

Dlaczego używamy Twoich danych osobowych?

Używamy Twoich danych osobowych do zarządzania zakupami dokonanymi online na GOLDENWATCH.PL w celu przetwarzania Twoich zamówień i zwrotów oraz wysyłania Ci powiadomień o statusie dostawy lub w przypadku jakichkolwiek problemów z dostawą produktów. Będziemy używać Twoich danych osobowych do zarządzania Twoimi płatnościami. Będziemy też używać Twoich danych do przetwarzania reklamacji i zgłoszeń gwarancyjnych dotyczących produktów.

Dzięki danym osobowym możemy Cię zidentyfikować i sprawdzić, czy Twój wiek kwalifikuje Cię do zakupów online, a także potwierdzić Twój adres z podmiotami zewnętrznymi.

Jakie dane przetwarzamy?

Będziemy przetwarzać następujące dane osobowe:

  • dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, adres, adres e-mail i numer telefonu,

  • informacje na temat płatności i historię płatności,

  • informacje na temat zamówień.

Jeśli masz konto na GOLDENWATCH.PL będziemy też przetwarzać Twoje dane osobowe przekazane w związku z tym kontem m.in.:

  • identyfikator konta 

  • historię zakupów.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

GOLDENWATCH.PL musi przetwarzać Twoje dane osobowe, aby być w stanie świadczyć usługi i dostarczać zamówienia, dlatego podstawą przetwarzania w obszarze usług świadczonych przez GOLDENWATCH.PL będą, w zależności od kategorii zbieranych danych:

  • wyrażona przez Ciebie zgoda

  • przetwarzanie niezbędne do wykonania umowy - świadczenia usługi

  • przetwarzanie niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora

Jak długo będziemy przechowywać Twoje dane?

W ramach świadczenia usług będziemy przetwarzać Twoje dane tak długo, aż wygaśnie prawna potrzeba korzystania z nich np. wymagania związane z obsługą reklamacji, prawa dotyczące przechowywania dokumentów finansowych i podatkowych itp.

Natomiast po zanonimizowaniu dane te będziemy wykorzystywać w celach statystycznych bez ograniczeń czasowych.

Konto

Dlaczego używamy Twoich danych osobowych?

Będziemy używać Twoich danych osobowych w celu założenia i prowadzenia Twojego profilu w GOLDENWATCH.PL oraz dostosowywania oferty do Twoich potrzeb i zainteresowań.

Będziemy rejestrować Twoje zakupy, a także, jeśli udzieliłeś zgody na newsletter, SMS lub MMS przesyłać Ci informacje na temat promocji. 

Umożliwimy też łatwe aktualizowania takich informacji, jak dane kontaktowe. Będziesz miał możliwość również zachowania rzeczy w koszyku, a także oceniania i recenzowania produktów kupionych w naszym sklepie.

Jeśli nie zrezygnujesz z otrzymywania materiałów marketingu bezpośredniego, użyjemy Twoich danych osobowych do wysyłania Ci ofert marketingowych, ankiet oraz zaproszeń – pocztą e-mail, w SMS-ach lub MMS-ach, telefonicznie lub tradycyjną pocztą.

Jakie dane gromadzimy?

Będziemy przetwarzać następujące dane osobowe, które podasz zakładając konto w GOLDENWATCH.PL.    

  • dane identyfikacyjne, takie jak adres e-mail,

  • dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, kod pocztowy, adres e-mail,

  • data urodzenia,

  • płeć,

  • numer telefonu (jeśli nam go udostępnisz),

  • adres (jeśli nam go udostępnisz),

  • ustawienia konta, 

Jeśli dokonasz zakupu, będziemy przetwarzać następujące dane osobowe:

  • historię zamówień,

  • informacje na temat dostawy, miejsc zakupów,

  • historię płatności.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane? 

Przetwarzanie danych osobowych jest niezbędne do świadczenia usług przez GOLDENWATCH.PL.

Gromadzenie Twoich danych osobowych jest konieczne do utworzenia i prowadzenia Twojego konta. Podstawą przetwarzania w obszarze usług świadczonych przez GOLDENWATCH.PL będą, w zależności od kategorii zbieranych danych:

  • wyrażona przez Ciebie zgoda,

  • przetwarzanie niezbędne do świadczenia usługi,

  • przetwarzanie niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora.

Jak długo przechowujemy Twoje dane? 

Będziemy przechowywać Twoje dane tak długo, jak długo będzie aktywne Twoje konto na GOLDENWATCH.PL.

Obsługa klienta

Jak będziemy używać Twoich danych osobowych?

Będziemy używać danych osobowych do przetwarzania Twoich pytań, reklamacji, zgłoszeń gwarancyjnych dotyczących produktów oraz pytań technicznych zgłaszanych pocztą e-mail, telefonicznie oraz w mediach społecznościowych.

Możemy też kontaktować się z Tobą, jeśli wystąpią jakieś problemy z Twoim zamówieniem..

Które dane osobowe przetwarzamy?

• dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, adres, adres e-mail oraz numer telefonu,

  • datę urodzenia,

  • dane i historię płatności,

  • informacje o zamówieniach,

  • numer konta w GOLDENWATCH.PL,

  • całą korespondencję na dany temat.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe są przetwarzane na podstawie uzasadnionego interesu GOLDENWATCH.PL

Jak długo przechowywać będziemy Twoje dane?

Rejestry wiadomości e-mail oraz rozmów telefonicznych, korespondencję oraz dane udostępniane w procesie reklamacji będziemy przechowywać maksymalnie przez okres 5 lat.

Newsletter 

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzamy?

W newsletterze GOLDENWATCH.PL zamieszczamy informacje o nowościach produktowych, naszych ofertach, promocjach, konkursach, wydarzeniach, itd. Nasz newsletter możesz zamówić na stronie GOLDENWATCH.PL. Do wysyłki newslettera wykorzystujemy podany przez Ciebie adres 

e-mail. Jeśli zamówienia subskrypcji dokonujesz na stronie GOLDENWATCH.PL, wymagane jest Twoje potwierdzenie, jako właściciela adresu e-mail. 

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Przetwarzamy je w celu realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną, a same dane przetwarzamy na podstawie celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Twoje dane będziemy przetwarzać przez okres w jakim będziesz zainteresowany, tzn. do czasu wypisania się z newslettera GOLDENWATCH.PL.

Płatności

Bezpieczeństwo transakcji

Nad bezpieczeństwem płatności kartami kredytowymi czuwa firma ePłatności Sp. z o.o. Sp. k. System autoryzacji kart płatniczych oraz przelewów bankowych w ePłatności Sp. z o.o. Sp. k. gwarantuje naszym klientom najwyższy poziom bezpieczeństwa.

Regulamin Klientów płatności elektronicznych firmy  ePłatności Sp. z o.o. Sp. k.:

https://hotpay.pl/documentation_v3/klient_regulamin-paybylink.pdf 

Pracownicy GOLDENWATCH.PL dysponują jedynie danymi teleadresowymi i adresem, pod który zakupione produkty mają zostać wysłane i na żadnym etapie realizacji zamówienia nie mają dostępu do informacji związanych z numerami kart kredytowych oraz danymi z nimi związanymi.

Cookie

Czym jest Cookies?

Cookie to mały plik tekstowy, który jest zapisywany na dysku Twojego komputera lub urządzenia mobilnego, a następnie, podczas kolejnych wizyt, pobierany z niego. Jeśli korzystasz z naszych usług, zakładamy że zgadzasz się na używanie plików cookie.

Jak używamy plików Cookies?

Trwałych plików cookie używamy do przechowywania informacji o Twojej preferowanej stronie startowej oraz przechowywania Twoich danych, po kliknięciu w opcję „OK, rozumiem”. Będziemy też używać plików cookie do zapisywania Twoich ulubionych produktów.

Plików cookie sesji używamy na przykład, kiedy użytkownik skorzysta z funkcji filtrowania produktów, a także do sprawdzenia, czy jest zalogowany lub czy włożył do koszyka jakiś produkt.

Używamy zarówno naszych plików cookie, jak i plików cookie podmiotów zewnętrznych w celu gromadzenia statystyk oraz danych użytkowników w formie zagregowanej oraz indywidualnej, a także narzędzi analitycznych do optymalizacji naszej strony i przedstawiania oferty interesującej dla użytkownika. Te pliki cookie pozwalają nam udostępniać preferencje użytkownika naszym reklamodawcom, co umożliwia wyświetlanie jeszcze lepiej dostosowanych reklam.

Niektóre pliki cookie podmiotów zewnętrznych są dodawane przez usługi, które są dostępne na naszych stronach, ale znajdują się poza naszą kontrolą. Te pliki cookie są dodawane przez serwisy społecznościowe, takie jak Twitter, Facebook czy Vimeo i są powiązane z możliwością użytkownika do udostępniania treści w serwisach, których ikony są widoczne na stronie.

Używamy także zewnętrznych plików cookie, które monitorują, w jaki sposób użytkownik korzysta z innych witryn – dzięki czemu możemy też udostępniać materiały marketingowe na innych stronach/w innych kanałach komunikacji.

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzamy?

Kiedy zalogujesz się na swoje konto, będziemy łączyć Twój identyfikator plików cookie z danymi osobowymi przesłanymi i zbieranymi w związku z Twoim ruchem na GOLDENWATCH.PL.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Będziemy łączyć Twoje pliki cookie z Twoimi danymi osobowymi, tylko jeśli zalogujesz się do swojego konta, wówczas dane będą przetwarzane na mocy naszego uzasadnionego interesu.